24 września w ramach Dolnośląskiego Festiwalu Nauki wyszliśmy do Instytutu Immunologii i Terapii Doświadczalnej we Wrocławiu przy ulicy Weigla. Zostaliśmy podzieleni na dwie grupy. Na pierwszej prezentacji(była to pierwsza w kolejności w mojej grupie) zademonstrowano nam doświadczenia chemiczne. Choć to wszystko wydawało się takie łatwe, niektórzy z nas mieli opory, aby wykonywać doświadczenia z _niebezpiecznymi_ substancjami. Ja tak samo jak i reszta byliśmy zaskoczeni, gdy za pomocą 50% octu pokazano nam z jakich barw składają się te same kolory flamastrów i cienkopisów różnych firm. Druga lekcja była krótkim â?? jak dla mnie skomplikowanym wykładem. Każdy wyglądał na zmęczonego i śpiącego. Jestem zadowolona z takiego rodzaju zajęć. Mam nadzieję, że będziemy częściej uczestniczyć w takich lub podobnych warsztatach naukowych.
Paulina W. 1 b
24 września 2012 roku osoby z II i III klas z grup zaawansowanych z języka angielskiego wraz z panią Karoliną Morton uczestniczyły w Dolnośląskim Festiwalu Nauki. Wykładowca języka angielskiego – pani Joanna Leszkiewicz – poprowadziła wykład zatytułowany „Kuchnia brytyjska – co ci Brytyjczycy właściwie jedzą?” Bo co oni właściwie jedzą_? Pani magister bardzo ciekawie opowiadała o daniach, o których istnieniu wcześniej nie mieliśmy pojęcia. Po wykładzie czekały nas kolejne atrakcje – konkurs kulturowo-językowy dotyczący krajów anglojęzycznych. Zajęliśmy I miejsce a nagrodę dostaliśmy 2 kg krówek !
[Not a valid template]